Wat was er voor de oerknal

De oerknal had overal tegelijk plaats Hawkings laatste paper Naast ons universum zijn er mogelijk veel andere universums. De structuren van sterren en sterrenwegstelsels zijn pas later gevormd toen materie zich ging samenklonteren door de zwaartekracht.

Na een een seconde begonnen protonen en neutronen aan elkaar te klonteren. Dat is geen toeval maar een goddelijk ontwerp. De eerste versie van het artikel, dat hij schreef met zijn Belgische collega Thomas Hertog universiteit van Leuven , verscheen vorig jaar al op de preprintserver arXiv.

Wachtwoord Wachtwoord vereist. Na de oerknal was er heel even een plasma. Jij bent het waard.

Maar dan was er niks wat ontplofte! Er is dus een geboorte van het heelal geweest! Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden.

Alles is mogelijk. Ook het concept ruimte en de tijd ontstond.

Er worden nog geen concrete voorspellingen gedaan die te testen zijn. Om de vraag te beantwoorden wat er voor de oerknal was, is het eerst belangrijk om kort te beschrijven wat met verstaat onder de oerknal.

Imaginaire tijd

God heeft een ei gelegd. Log in. Het geeft ook een antwoord op de vraag waar alle natuurwetten vandaan komen, want die kunnen ook niet zomaar uit het niets komen.

Al dat losse spul zweeft door de ruimte. Van daaruit ontstaat de rest van de materie.

Nieuwe gebruiker. Klik hier Nieuwe gebruiker. Ik zal dat zo aantonen, wat was er voor de oerknal. Met de scheppingstheorie is het net andersom: je kunt er geen goede voorspellingen mee doen. Geluid bestaat namelijk uit trillingen en als die ergens tegenaan komen worden ze hoorbaar. Daardoor kunnen we met onze huidige fijngevoelige meetapparatuur en huidige kennis veel te weten komen over het ontstaan van het heelal.

Dit zijn een van de vele vraagstukken waar de wetenschap mee worstelt?

Voor de wereld van morgen

Ons heelal is slechts een van de waarschijnlijk oneindig vele, en de andere zijn zo ver weg in tijd en ruimte, dat alle communicatie onmogelijk is. Gratis e-book Kerk zonder muren Download hier gratis mijn nieuwste e-book. Daar was Hawking niet tevreden mee.

Maar we kunnen nooit helemaal zeker weten of de scheppingsverhalen onwaar zijn. Zoals een appelpitje de informatie van de appelboom bevat en deze alleen nog hoeft te ontkiemen en te groeien zo lag jouw en mijn bestemming al vastgelegd in het kosmos-ei naast alle structuren van de sterrenstelsels.

Ofwel Gods Geest bevrucht het kosmos-ei. Gratis e-book Kerk zonder muren Download hier gratis mijn nieuwste e-book. Leestijd: 2 minuten, wat was er voor de oerknal.

Daar was Hawking niet tevreden mee. Begeleiders Onderwijsportaal Gewijzigde pagina's Speciale pagina's. De oerknal werd voor het eerst de Big Bang grote knal genoemd door Fred Hoyle in Nog weer veel later, ongeveer miljoen jaar na de oerknal, ontstonden de eerste sterren. Meest populair.

  • We weten dat het er is maar kennen de eigenschappen niet.
  • Dan staat er nog iets interessants in de Bijbel.
  • Hij werd in eerste instantie niet serieus genomen en zelfs zijn tijdgenoot Einstein was het niet met hem eens.
  • We kunnen zelfs informatie opvangen van de oerknal zelf in de vorm van kosmische achtergrond straling.

Het grappige is dat de oerknal helemaal geen geluid maakte. Dit zijn een van de vele vraagstukken waar de wetenschap mee worstelt. Het is dus een stap vooruit, maar geen doorbraak.

URL copied to clipboard. Wat was er voor de oerknal het concept ruimte en de tijd ontstond. De oerknal kun je je voorstellen als een soort enorme ontploffing. Het model van Hawking en Hartle gaf dus een verklaring voor de vraag wat er gebeurde voor memory spel app gratis oerknal.

Later heeft hij erkend dat hij daarin ongelijk had. Dat is geen toeval maar een goddelijk ontwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Maar dan zit je weer met de vraag: wat is echt uit de Bijbel en wat is nep? Een versie van dit artikel verscheen ook in nrc. Maar de theorie vertelt ons niet hoe of waarom het heelal is ontstaan — en al helemaal niet wat er daarvóór was.

Log in E-mailadres Fout: Ongeldig e-mailadres. Wanneer het begin is geweest laat de Bijbel niet weten. Voor mij is het antwoord op deze vraag helder.

Begin deze maand, krap twee weken voor zijn overlijden, 29-10-2009 22:55 1 Een nuttig artikel.

  • Chinees restaurant de lange muur vlissingen
  • Hoe herken ik oorontsteking bij kind
  • Verschil tussen pad en kikker
  • Ergens op een blauwe maandag geweest zijn