Plinten plakken met montagekit

Hieronder vind je een lijst met de benodigdheden:. Vast-los-vast methode. Klusservice Klusidee.

Een waterpas met ingebouwde laser is erg handig. Voordat je de hoekstukken in de hoeken bevestigt, is het belangrijk om deze op maat te zagen. Na een half uur kun je de plinten aflakken. Het is tijd om naar de bouwmarkt te gaan en alle materialen te kopen die je nodig hebt voor deze klus. Zet de plintlatten in de grondverf, schuur deze licht op en breng de eerste laklaag aan. Je weet nu precies welke plinten je wilt bevestigen.

Kies je ervoor om de plinten tegen de muur te kitten of gaat je voorkeur uit naar schroeven?

Meet de lengte van de muur en zaag de eerste plint op maat. Zo kan er onderscheid plinten plakken met montagekit worden tussen platte plinten en opstaande plinten. Je kan de lijm gebruiken voor een heleboel toepassingen.

Pagina 1 van 1. Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin.

Peter op 04 September ,   Quote:. Gebruik in je hele huis hetzelfde type, dat zorgt voor een strak en netjes afgewerkt interieur. Gewoon montage kit gebruiken.

De laatste klus in 11 stappen

Plinten monteren met montage kit of schroeven. Tot slot kun je plinten bevestigen met een kliksysteem. Nu teken je op de bovenkant van de plint af waar de eerste plint ophoudt. Zet de plintlatten in de grondverf, schuur deze licht op en breng de eerste laklaag aan. Leg de horizontale sierlijst ondersteboven op beide staande lijsten. In de winkel kun je op basis van de lengte van de plint berekenen hoeveel je er nodig hebt.

Juist en daarom is de vast--los--vast methode het gemakkelijkst.

Maak de kieren tussen de lijsten en muur dicht met acrylaatkit dit kun je gladstrijken met een natte vinger. Meet de lengte van muur A op en tel daar de dikte van de lat bij op. Zet vervolgens plint B op zijn plaats, zodat deze plinten plakken met montagekit tegen plint A aanstoot. Houd een stukje plinthout tegen plint A aan en neem de contouren daarvan over op plint B! Het zijn staande eiken plinten.

Materiaallijst

Teken de buitenzijde van het verstek af de maximale breedte. Zorg er dan voor dat je de plint aan één kant in verstek zaagt. Pak de volgende plint erbij en leg hem tegen het uiteinde van de eerste plint aan, dus tegen het hoekje, maar wel evenwijdig aan de tweede muur.

Gebruik een waterpas met ingebouwde laser. Hij zet een aantal dotten op de achterkant van de plinten. Ook interessant. Let op: na een uurtje kun je de sierlijsten pas aflakken. Lak de plinten aan twee kanten.

Klusadvies: Plinten monteren met kit?

Plamuur de schroefgaten dicht. Hij zet een aantal dotten op de achterkant van de plinten. Als deze laag genoeg tijd heeft gehad om te drogen, breng je de gekleurde verf of lak aan. Bij dit systeem moet je enkele clips met schroeven tegen de muur bevestigen waarna je de plint hier tegenaan kunt klikken. Let op: verstek loopt naar binnen toe.

  • Gebruik hier een duidelijk zichtbaar potlood voor.
  • Wil je de plinten transparant afwerken?
  • Tot slot is de lijm UV-, water- en weerbestendig.
  • Hoe je dit moet doen is afhankelijk van het type bevestiging dat je bij stap 2 hebt gekozen.

Deze laatste methode is natuurlijk extra stevig. Jan op 05 September ! Gerelateerde artikelen, plinten plakken met montagekit. Plinten op de vloer. Bij het lijmen van plinten kun je voor extra stevigheid de vast-los-vast methode gebruiken.

Zo kunnen de schroeven er later netjes in wegvallen. Vervolgens leg je langs de tweede muur de tweede plint en zaagt die af op de lengte van de muur met daarbij opgeteld de dikte van de plint.

Plinten lijmen in 6 eenvoudige stappen

Teken de buitenzijde van het verstek af de maximale breedte. Maak de muur eerst goed schoon en zorg dat deze stof- en vetvrij is. Gewoon montage kit gebruiken. Bij een rechte muur kun je de plinten ook vastlijmen met montagekit.

Dank voor je inschrijving. Was het een gemakkelijke klus of had je te maken met veel onverwachte struikelblokken. Zaag de plint op die lengte af. Wil je de plinten transparant afwerken.

  • Het lied mijn feyenoord
  • Doen durf of de waarheid vragen seksueel
  • Stars and stripes den haag
  • Ikea home planner nl