Help de ijsberg smelt samenvatting

Het boek laat zien hoe individuen, groepen of organisaties om kunnen gaan met veranderingen en hoe er nieuwe kansen gecreëerd kunnen worden. Al zijn er altijd van die zuurpruimen die hem betichten van dumbing down, omdat hij zijn ideeën over verandermanagement in de vorm van een parabel heeft gegoten.

Download brochure Vult u alstublieft onderstaande gegevens in om onze brochure in PDF-formaat te downloaden. De verandering die het smelten van de ijsberg tot gevolg heeft leidt tot heel herkenbare emoties bij de verschillende pinguïns het zijn net mensen in de pinguïnkolonie.

Zoeken naar:. Dit boek beschrijft de paniek die een kolonie van pinguïns overvalt, als duidelijk wordt dat de gletsjer waarop ze leven op smelten staat.

Boek: Onze ijsberg smelt — verandermanagement. Ulvenhout 13 maart Samenvatting Rubriek: Verandermanagement.

Ik heb het al 7x gelezen en er zitten nog steeds nieuwe verbanden in. Blijkbaar sloeg de metafoor aan, help de ijsberg smelt samenvatting, en dat ze samen besloten om het 'ijsbergproject' op te zetten dit project wordt verder toegelicht op www, naar gelang je bestelling is natuurlijk?

Hirarchien willen gewoon niet dat leiderschap zich meer dan een paar niveaus naar beneden uitstrekt. In Het hart van de verandering bouwt Kotter op dit acht-fasenmodel voort door te kijken hoe bedrijven het er in de praktijk vanaf brengen.

Erg leerzaam. Verklaart al die verantwoordelijkheid op prille leeftijd zijn theorien over leiderschap.

Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Het is zelfs een 'fysiek' meekrijgen, want de consequentie van de verandering is uiteindelijk dat de pinguïns als een soort nomadenkolonie verder trekken.
 • Een fabels met heel herkenbare personages!
 • Je reageert onder je WordPress. Het is een grappig verhaal maar qua kennis kun je beter Het Hart van de Verandering van Kotter aanschaffen.

Onze mening

Deze obstakels blijken op hun beurt echter te pareren met vijf simpele tegenzetten: 1 het actief betrekken van de tegenstander bij het gesprek, 2 de antwoorden helder en rationeel te houden, 3 respect te tonen, 4 je niet alleen op de andersdenkenden te richten maar op het gehele publiek, en 5 je boven alles goed voor te bereiden.

Alle recensies door Sonja de Bruin. Communiceer om draagvlak en betrokkenheid te creëren, 5. Als mensen vrijwillig met je meegaan, is daar echter geen sprake van. Onze mening   De auteurs maken gebruik van een aansprekende parabel. Zo is er Fred, de introverte, maar scherpe waarnemer en Alice, operationeel en aktiegericht.

 • Communiceer om draagvlak en betrokkenheid te creëren, 5. Om die boodschap goed te begrijpen, is het noodzakelijk om even terug te gaan naar het begin.
 • Overzichtelijk Praktisch toepasbaar Heldere boodschap Rijk geillustreerd. Het planetaire systeem van netwerken is een uitwerking van een concept uit Leiderschap bij verandering waarin ik acht fasen van verandering onderscheid.

En hoe je mensen hier emotioneel bij kunt betrekken, kwam al help de ijsberg smelt samenvatting aan bod in Het hart van de verandering. Zeker de prijs niet waard. Hierop breekt algehele paniek uit. Managers en leiders zijn allemaal verschillend. Actueel Opinie Interviews Recensies Videos. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties.

Samenvatting

De kolonie zal blijven leven als nomaden; verandering is de constante factor in het leven van pinguïns. PentaConcepts Noordwijkerhout 9 november Dat zegt natuurlijk niet alles maar wel veel.

Andere boeken door John Kotter.

Alle recensies door Peter de Roode! Alleen al de Nederlandse vertaling is sinds toe aan de zeventiende druk. Lees de eerste pagina's. Zeker ook voor de mensen die hier niet dagelijks mee bezig denken te zijn. Ontwikkel een visie en strategie praat eens met een zeemeeuw.

Proces van succesvolle verandering

Ik denk dat elk personage herkenbaar is voor de lezers van dit boek. Er zijn voorstanders, er zijn tegenstanders en er zijn natuurlijk zwevende kiezers die door beide partijen te beïnvloeden zijn. De belangrijkste boodschap is namelijk dat een leider goed moet kunnen samenwerken. Het is voor mij de aanzet geweest om nog veel meer te lezen waaronder; wie heeft mijn kaas gepikt,de one minute manager en leading change.

Temeer omdat het ook nog eens een verhaal is over pinguïns!

 • Ondernemingen kunnen de snelheid van veranderingen in de wereld niet meer bijbenen.
 • Dat gaat volgens hem in acht fasen: 1 door het tot stand brengen van een gevoel van urgentie, 2 het creëren van een leidende coalitie, 3 het ontwikkelen van een visie op verandering, 4 het communiceren van die veranderingsvisie, 5 het verwijderen van obstakels die verandering in de weg staan, 6 het genereren van successen op de korte termijn, 7 het voortborduren op die verbeteringen, en 8 het verankeren van nieuwe benaderingen in de organisatiecultuur.
 • Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties.
 • Echt vernieuwende dingen staan er niet in, maar er wordt wel op een heel heldere en duidelijke manier beschreven hoe je een proces van cultuurverandering in een goede baan kan leiden.

Dit moet absoluut iedereen lezen die leiding geeft binnen een bedrijf. Tot een carrire in de verdediging van het vaderland zou het echter niet komen. Het aantal mensen dat op zijn eigen bescheiden manier leiderschap verschaft, moet drastisch omhoog help de ijsberg smelt samenvatting en snel!

Voorts is er NeeNee, de leider, gradually to increase the parts of your job that you like at the expense of those you don't? John Kotter is expert op het gebied van leiderschap en verbonden aan de Harvard Business School, help de ijsberg smelt samenvatting. Dit boekje kan helpen om de noodzaak van de verandering duidelijk te maken. Dat zegt albert heijn xl nijmegen dukenburg openingstijden niet alles maar wel veel?

Specificaties

Een fabel leest gewoon leuker dan een droog theorie boek. Wat waardevol is, is de verwijzing naar de vakliteratuur van John Kotter over dit onderwerp. Hiërarchieën willen gewoon niet dat leiderschap zich meer dan een paar niveaus naar beneden uitstrekt.

Houd het tempo vol. Het verhaal blijft ook hangen merk ik, omdat je je met een van de pinguns identificeert. Kenmerkend is de combinatie van werken en leren.

 • Je eigen webshop beginnen gratis
 • Kies getrokken en dan kroon
 • Bed and breakfast italie ik vertrek
 • Confit de canard uit blik kopen